måndag 9 april 2012

Uppstånden!

Annandag Påsk med det glada påskbudskapet - att det goda skall övervinna det onda. Och just nu i skrivande stund, ringer byns kyrkklockor för att understryka detta. Dock kan man undra...

För varje dag förmedlar nyheter i media, den absoluta motsatsen. Och jag undrar så ofta hur det kan komma sig att ju mer den materiella utvecklingen går framåt, desto mer tycks människan återgå till primatstadiet. Egoism som drivfjäder i jakten på ekonomiska tillgångar - föder girighet. 

Sverige ett land att vara stolt över, ett välfärdsland... Vad ligger i välfärdsbegreppet utöver produktion per capita och allt högre BNP? Nyligen förmedlades i GP att åldringar på äldreboende tvingats äta middag med avföring på händerna. Förnedring och kränkning väntar således som slutkläm på ett aktivt och intellektuellt liv. I ett annat reportage stod att läsa om en kvinna som arbetat i 40 år, och i pension får ut en summa som om hon inte arbetat de åren. Den lilla människan, som trots allt är vanligast förekommande... Vem bryr sig om och finns för henne? Jag vill veta vilka politiker som brinner för dem som varken kan eller orkar föra sin egen talan!!! Berätta det för mig - NU!!!

Sverige är ett fredsälskande land - ett land som utdelar Nobels fredspris. Medan SAAB på en vapenmässa i Quatar säljer vapen som "garanterar en hög dödsratio" med försäljningsargumentet "See first - Kill first". Har glömt vem som uttalande följande men finner det tänkvärt; "Människan är både ond och god, för hon har uppfunnit både atombomben och cykelhjälmen, vilket visar i vilka proportioner hon är just ond och god".  

Herren Jesus Kristus,
på tredje dagen
uppstånden
från de döda!

"Mig är given all makt
i himmelen och på jorden.
Gån för den skull ut
och gören folk till lärjungar,
döpande dem
i Faderns och sonens
och den helige
Andes namn,
lärande dem
att hålla
allt vad jag har befallt eder.
Och se, jag är med eder
alla dagar
intill tidens ände",

Matteusevangeliet 28:18-20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar