fredag 1 mars 2013

Mamma, Pappa, Barn

Senaste politiska galenskap är att tillåta surrogat-föräldraskap. Jaha, och vad är syftet? Jo, att än en gång tillfredställa de "vuxnas" ego-behov.
 
Så här tycker jag inte bara för att jag har egna biologiska barn, utan därför att hela världen är full av ensamma och / eller övergivna barn! Innan jag blev förälder, var jag inställd på att adoptera ett eller två barn, av skälet att världens barn angår oss alla - och att det handlar om att ge barn trygghet och kärlek, före behovet att se sina egna gener i någon annan.
 
Det är oetiskt att som huvudsyfte, föda barn åt någon annan och få betalt för att göra det. Med barnet som en handelsvara... Barnet har i vanlig ordning när det gäller barn-frågor, inte valt eller kunnat ta ställning. Utan hela surrogat-grejen tjänar allenast de "vuxnas" egiostsyfte.
 
Att öppna sin famn för ett föräldralöst barn, är ju också någon form av surrogat-föräldraskap. För barnet är ju även då framfött av annan kvinna. Men med den skillnaden att man tar hand om ett av väldigt, väldigt många ensamma och utlämnade barn - och gör samtidigt en mycket god gärning!


 
Allas angelägenhet


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar