torsdag 21 mars 2013

Law of Attraction

Efter guidning av andlig vägledare, i vad som kallas Law of Attraction, har flera aha-upplevelser nått mig. Det var rena slumpen (eller var det Ödet?) som gav mig nyfikenhet samt modet att våga språnget mot att låta mig "kartläggas". Jag förhöll mig skeptisk. Men - medger många sanningar...
 
Det kan låta banalt att man måste älska sig själv (vara snäll och tillåtande mot sig själv), för att kunna älska någon annan. Men det är både djupare och mer komplicerat än så. Fast å andra sidan ganska enkelt - med insikten om den vida innebörden.
 
Vad som brukar benämnas personkemi, syftar till den biokemiska kemi som uppstår då två personer möts. Men det finns även en andlig - sinnlig - "kemi". För är Du i ett behövande state of mood, när Du möter en potentiell partner, så appelerar det just dessa känslor hos partnern, och vips tror Du Dig ha funnit en soulmate. Tillståndet hos partnern kan komma att eskalera, vilket medför att ger Du lillfingret, så sitter snart hela armen och mer där till, fast i hans (kan lika gärna vara hennes) hjälpbehövande grepp. Som den empatiska person Du är, vill Du naturligtvis ge och ge och ge... och Du dräneras även på den energi-bank som är till för Dig själv, för att bibehålla Dig i ett helt tillstånd.
 
Våra tankar formar oss. Och även om vi är flockdjur så behöver vi återkommande me-time for recover, på vars och ens egna villkor. En stund i skogen eller vid havet - komma i kapp oss själva, våra tankar och känslor. Vi behöver bli behandlade med respekt. Och vi behöver balans. För om vi dagligen får höra hur värdelösa vi är, av en enda person, som också är den ende vuxne i närheten - då skadar orden. Men - finns utöver denne negative person, även någon / några som berättar för en, hur bra och duktig man är, då föminskas den negatives skadeverkningar rejält.
 
Mitt senaste inlägg fick mig att stänga ner bloggen. Det gjorde ont att skriva det, och ännu mer ont att läsa. Ändå kändes det nödvändigt, för att se... och för att kanske i någon mån kunna hjälpa någon - genom att berätta om något som kanske förekommer hos andra - oftast kvinnor - systrar. För detta med empati och empati som utnyttjas, är ett kvinnligt tillstånd. Loving and carrying... Kvinnor förväntas vara hängivna och bränna ut sig själv för att bistå andra... Kvinnor förväntas vara starka även om de skall hålla sig på mattan... Kvinnor förväntas av en del män, vara självuppoffrande Florence Nightingale... förväntas brinna för sina uppgifter... Och förväntas tolerera dubbla budskap - "Var självständig men beroende..." 
 
Kvinnligheten är Livets urkraft. Starkare än något annat. Och den som verkligen älskar oss, ser oss så som Gud avsåg då Han skapade oss.
 
 
 
"Mood has to be controlled, otherwise it's Your master"  
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar