fredag 8 mars 2013

Kvinnligt - Mänskligt

Så länge som Internationella Kvinnodagen, inte tas till en ny och uppdaterad nivå, i vår del av världen, så kommer vi trampa på i gamla hjulspår - med de gamla vanliga kraven på kvotering i stället för genusbreddad kompetens.
 
Kvinnor kan! Vaddå "kan" - trots att de är kvinnor? Kvinnor är kvinnors största förtryckare. I synnerhet vänster-feminister, som tycks tro att kvinnokampen bäst bedrivs med hennarött hår och orakade armhålor...  Så har de hållit på i femtio år... Varför kan de inte inse att femininitet är en tillgång snarare än ett hinder?
 
Vill de / ni bli lyssnade på av patriarkatet - tala så att män förstår!
 
Eftersom jämställdheten nått olika långt i olika delar av världen, är det nu kanske läge att här i norra Europa, sätta större focus på vad som är mänskligt jämställt, i stället för att tjata gamla dängor från 60-talet.
 
Lika lön för lika arbete, skall vara en självklarhet. Och där det förekommer sådana olikheter, så skall de prövas rättsligt. Vad ansvar för barnen beträffar, så är det nu en gång så, att ett av könen utrustats för att vara den som väntar barnet. Vissa saker är naturlag. Så tänk om människan någon gång kunde lära sig att det inte går att ändra precis allt efter hennes villkor. 
 
 
 
 
Hälsningar;
 
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar