måndag 24 juni 2013

B 2 B

Vad förorsakar en människa stor ensamhet? Jo, förlust av närstående, men också att vara så kallad "visslare". 
 
För även om det numera skall uppmnuntras att vissla, så är konsekvenserna inte så olika dem, då en kvinna anmäler våldtäkt och / eller misshandel. För vilka är hennes motiv? Har hon en dold agenda? Är hon bara hämndlysten? En bråkstake och satkärring i största allmänhet? För än är det så, att de ädla syftena är förbehållna en man, då hans ord, väger lika tungt som hans kroppsliga och sociala pondus samt de kontakter han eventuellt har.

Inom mig sjuder vreden och föraktet gentemot den (och de) som dragit nytta av mina Föräldrars välvilja och som en gång åtnjutit min tillit, för att tillgodose sina egna behov. Ännu pågår i min närhet, HK's jakt på Tomten, i varierad klädsel. Under en period av drygt tretton år, har Tomtens kläder varit allt från miljardären med storkoncern, hästspelaren med kommande EU-miljoner, miljardbudget-förvaltaren, Dubaifond-förvaltaren, filmproducenten, Abu Dhabifond-förvaltaren, bolagsbyggarna och nu senast aktiespekulanten som "varit på väg mista allt, men som snart väntar en mycket stor utbetalning från en mängd internationella banker..."

Gemensamt för all dessa varianter av Tomten, är att Tomten alltid är tredje person. Andra person är den synliga och konkreta länk som till HK förmedlar drömmen om Shangri La, i ett egoistiskt syfte att själv överleva ekonomiskt. Affärsmässiga Losers / Pellefjantar dras till varandra, i en obotlig tro att den ene Fjanten skall lösa den andre Fjantens ekonomiska bekymmer. För att vara med och leka fiskedamm (à la barnkalas) gäller det att ha så fint och blankt bete som möjligt...

Man köper ett lagerbolag (ex Grundstenen osv), ger det ett fräckt namn, låter trycka upp loggade visitkort, och skaffar hemsida med fina bilder av flotta kontorshus och människor i farten. Och man plastar in sitt koncept, köper senaste pekplattan och leasar dyr bil. Sedan är det bara att köra, smörja käften och börja babbla om sin storhet. That's it. Bara att kasta sig ut i ett ändlöst hav av likasinnade, som alla kör sin simpla variant av det klassiska Nigeria-brevets upplägg. Sikta högst om du vill nå det lilla. Guldtorskar finns det gott om i dårskapens stim av parasiter.

Hur avslöjar man en guldtorsk? Enkelt, för ingen av dem kan via formalia, verifiera vad deras käft påstår. Uppvisas (mot förmodan) dokument, så är de alster av klipp-och-klistra-aktivitet på dagisnivå. Betyg och referenser från studier uppvisas aldrig, då dessa torskar oftast varit  / är studiesvaga och socio- emotionellt efterblivna. Redan som barn övade de sig flitigt i att skarva samman små sanningar, ryckta ur sina sammanhang, för att fogas samman i en konstruerad modell - torskens verklighet. Genom ett sådant förfarande, anser sig torsken bliva felaktigt och orättvist påhoppad, om någon påstår att densamme ljuger. För källan till de hopplockade delarna, är ju sanna! De har nära till aggressivitet i rädsla att bli påkommen. Och aldrig glimmar ögonen av uppriktiga och vackra känslor, för dessa varelser är inte mänskliga. De är yta utan innehåll.

Guldtorskarna kan inget mer än att simma i sitt eget stillastående vatten. De är ovilliga att foga sig efter samhällets regler, som de tillika är helt okunniga om. För i deras värld är de själva alltings mittpunkt och andra och andras besparingar, tillhör dem. Sanktioneras deras gärningar, gör de sig snabbt till offer för andras illvilja och avund. Alla situationer och uttalanden, vränger de för bästa passform av sitt ego. 

Ja, jag är ensam i detta. Saknad och Tomhet efter mina Föräldrar och vad de representerade - å ena sidan. Och så denna dårskap till vardags - å andra sidan. På mitten min egen situation och kamp för att få rätt mot Försäkringskassans läkare, som aldrig träffat mig eller ens undersökt mig. Jag läser just nu boken Morgon i Jenin, och lovar att snart återkomma och berätta om den.   



Verkar något för bra för att vara sant - så är det så.


 
  
  







4 kommentarer:

  1. På försäkringskassan är läkaren en tjänsteman med specialkompetens att bedöma Din rätt till ersättning enligt de dokument som finns, och skall således ej träffa någon patient. Även om denne tjänsteman sanktionerar din rättighet så kan fortfarande nämnden säga NEJ!!!. Läkare som är frikostig i sina bedömningar bör snabbt se sig om efter ett nytt jobb//J

    SvaraRadera
  2. Hej J,

    Jag är medveten om detta, men anser att upplägget är fel. Läkare är som bekant inte så verbala i skrift, vilket i praktiken innebär att den enskilde patienten kan drabbas av "felaktiga" formuleringar.

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Hur starkt är ditt material? Lever fallet fortfarande? Nya regler för några år sedan där det är näst intill omöjligt att föra i bevis alla diagnoser(ofta neurologiska)som anses abstrakta. Tidigare diagnos på fibromyalgia togs bort med hänvisning till att den inte är relevant och remitteras sålunda till psykiatrin och då behandlas med ssri preparat. Fy FAN för alla offer för alla dessa preparat som i sin verkan sakta lobotomerar oss på kemisk väg. Tänker du driva fallet vidare mot FK?//J

    SvaraRadera