fredag 7 september 2012

Botten-napp!

Anne Lundberg går till botten. Ja, i dubbel bemärkelse. Normalt sett, gillar jag teve-programmet Landgång. Gillade, kanske jag skall säga. För det var nog så att det var kocken German, som med sin utstrålning och kompetens, satte guldkant på programmet.
 
I gårdagens program gick Lundberg till botten med u-båten m/s Halland, för att laga mat under övning på djupt vatten.
 
Trots flera påpekande om att iakttaga ombord gällande regler om att eliminera och sträva efter att så tyst som möjligt öppna och stänga skåpsdörrar i kabyssen, eller att skräna mindre vid sitt deltagande i sällskapsspelet Sverige, så skrattade Lundberg bort detta och förlöjligade därmed övningens allvar.
 
Än mer pinsamt blev det när Lundberg försökte få representant ur besättningen att knacka koden "u-båt i nöd..." Tystanden och stämningen i programmet, blev tryckt. Och besättningsmannen såg märkbart tagen ut, av att få en sådan uppmaning. "Ha, ha, ha... som att svära i kyrkan", flinade Lundberg.
 
Det här var ännu ett lågt och billigt exempel på att bristande hyfs och respekt, tycks utgöra vad man i dagligt tal, kallar "god journalistik", eller...?   
 
 
 
På djupt vatten...
 
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar