måndag 2 september 2013

I'm just an oldfashion girl...

Vad har hänt sedan sist? Vardagen har haft ett jämt flow, vilket jag verkligen uppskattar. Läste nyligen en artikel i DN, om en kvinna som skrivit bok om att sörja. Hon var bedövad i tre år... Och det framkom att det definitivt inte finns någon bestämd tidsgräns för hur länge man sörjer. Egentligen sörjer man resten av sitt liv - min erfarenhet är att tillståndet "sorg" övergår i tillståndet "saknad". En saknad och tomhet som alltid kommer att finnas där. Det hela handlar om hurdan relation man haft till dem man mist. Att sörja och sakna är en förlängning av att älska...
 
Ute i världen är det elände, som vanligt. Det går inte en dag utan nyhetsrapportering från utlandet om ond bråd död och civilas lidande. På hemmaplan upptas nyheter till stor del av att avrapportera sanktioner mot diverse åldersbenämnda individer som på diverse sätt tagit livet av eller tillfogat annan svår skada - kroppsligt och / eller ekonomiskt. Vad är detta för värld??? Vad har förändrat den, de senaste femtio åren, på detta avskyvärda sätt??? Kommunikationen / dialogen mellan människor har hårdnat och vulgäriserats och forna normers trygga ramar, finns inte längre... Jag säger det åter - den tekniska utvecklingen framskrider, medan individen dagligen tar tio steg tillbaka till grottan... Ser ingen det???
 
Lundsbergs internat har stängts. Helt rätt! En flat skolledning som blundar för kamratfostran à la Guillous Ondskan... är inte annat än delaktig i den misshandel som ägt rum. Privatskolor är bra. Men, de blir vad dess ledning gör dem till.
 
För att återgå till normer. Tittade förstrött på Kristallen-galan häromkvällen. Är det fler än jag som reagerade då André Pops och Carina Berg, i intervju, kysser varandra på munnen? Alltså, jag är inte pryd. Det handlar alls inte om något sådant. Men - för mig symboliserar munkyssande, något som är mellan två personer som hyser varma känslor för varandra, så som man och kvinna... Om man ok:ar sådant från media, så tar folk efter. För media och i synnerhet teve, är för svagtänkande / kännande, den ultimata sanningskällan i livet. Sägs och visas något på teve, ja då är det lika med sant!
 
Att kyssa någon på munnen medan det finns relation till annan, är att tänja på trohets-gränsen. Elastisk etik gör att människor sårar varandra, eftersom det inte längre finns någon gemensam norm-nämnare. I relationen mellan man och kvinna, tror jag stenhårt på äkta romantik. Vaddå äkta? Jo, den äkta romantiken, är sprungen ur lyhördhet och en sensetivitet som inte kan förställas. Köpe-romantik, spelad romantik, blir en låtsaslek utan fast grund, och ensamheten blir total. Att visa varandra stil och värdighet, bibehåller respekt och högaktning. En sådan sak, som en god ton och ett gott språk och uppförande gentemot varandra, skapar däremot förtroende och tillit.
 
    
I'm just an oldfashion girl...
 

 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar