fredag 12 maj 2017

Let's talk about sex...

Hahaha... Nu fångade rubriken allt ert intresse, va? Sex, porr och erotik är supermagneter i en rubrik, eller hur?

Nu skall jag berätta hur det är att som kvinna söka en (manlig) Livskamrat. Det är inte lätt att finna en dito i en djungel av icke verbala apor. Lite väl överdrivet att kalla dem för "män". Visst finns det lika blåsta babian-kvinnor. Men nu är jag hetero, så då är det vad som gäller utifrån mina normer. Och som gällt sedan generationer. Jag har nämligen vuxit upp med en mamma och pappa som var man och kvinna. Och agerade därefter. När nu alla könsgränser är sprängda, blir det som inom politikens allianser - likriktning utan identitet.

När gränser suddats ut och normerna med dem, tycks det vara ok att göra avsteg inte bara från etiken, utan även från etiketten. Så länge det fanns (för det finns väl inte längre?), en ton av respekt och högaktning i mötet mellan man och kvinna, så fanns också den där speciella känslan av vackra drömmar och längtan inramad av poetisk romantik. Eller kalla det själars sympati. Allt detta utgjorde och utgör den sanningsfyllda och genuina grunden att bygga livslångt äktenskap på. 

Men nu... konsumerar man varandra. Allt handlar om sex och orgasmer. Ett egoistiskt självtillfredsställande genom andra. Konstigt att relationer tar slut för jämnan? Knappast. För vad skall man prata med varandra om, efter sexet, när det är med sex som bekantskapen inletts? Då finns ingenting mer än tomhet - Tack och hej, nästa grej!

Högutbildade "män" har större benägenhet än andra, att initialt ge sken av seriositet och strävan efter en fin relation i namn av trygghet och tillit. Hahaha! Är det då ens egen och uppriktiga strävan, så är det lätt som en plätt att falla. Dock bli en illusion fattigare, men också en erfarenhet rikare. Denna art av apor, brukar ha en grandios självbild och idkar mycken självömkan. Han lever så gott som alltid i ett "kallt" äktenskap och hans fru vill inte ge honom närhet. Undrar varför? Ingen rök utan eld... 

Denne sorts babianhane drar sig inte för att snabbt i bekantskapen ändra fokus i samtalet. Plötsligt leds orden in på kyssar och smekningar. På svällande bröst och hydrerade kön... Favoritställningar med mera... Que? När jag ser dessa i yrkeslivet "framgångsrika" män i sina mörka kostymer dekorerade med självbelåtna flin, då se jag flocken av apor. Och jag funderar över hur de samtalar med kvinnorna i styrelserummet...? Dirty talk, eller? Ja, kanske är det så. 

Om man anser att sex är förbehållet äktenskapet / den seriösa relationen, så handlar det inte om att vara pryd. Snarare är det förutseende och aktsamhet om relationen. För blir det stort focus på intim samvaro, så tappar den sitt värde. Den blir tillika oerhört tråkig och avtändande. Det är min övertygelse att flera av dessa seniora hanar, själv skruvat ner temperaturen i sina relationer, genom emotionell och intellektuell tunnelsyn. Denne människotyp har klen karaktär inom flera områden, är självupptagen, visar ingen respekt för partnerns göranden och mående - mer än då det handlar om egen vinning. 




Kåtgubbar 

stoppa könet i 

vinkylaren

och läs 

Shakespeare












4 kommentarer:

  1. Nu skall man ju inte svära. Men F-N vad bra du är Hanna!!!!! Henrik S

    SvaraRadera
  2. Margaretha Sjöström12 maj 2017 kl. 18:50

    Kan bara hålla med. Sanning förpackad med humor. Ta hand om dig och fortsätt skriv mycket ;)

    SvaraRadera
  3. Gillar din rättframma ton och du är verkligen i sanningens tjänst. Typen du beskriver är tyvärr inte ovanlig dom får en att skämmas för att vara man. De kör säljarsnacket eller skryter om sitt jobb hur bra dom är där och hur mycket dom har att göra. För en kvinna är dom falska. Dom skiter i vad hon behöver som människa och tänker alltid bara på sig själv. Det är väl därför deras fruar har tröttnat och han skyller på att hon är kall. Ursäkta franskan men jä-a äckliga gubbar är dom. Håller med att du skall fortsätta skriva.

    SvaraRadera
  4. Tack för ord som gör mig innerligt glad och varm i hjärtat!

    SvaraRadera