söndag 23 november 2014

What did you learn in school today...

På en skola någonstans i Sverige (såklart, var annars...?), har man beslutat avskaffa handuppräckning, av "rättviseskäl". Läraren använder ett system med namnade trästickor som slumpvis dras, och "vinnande" elev får svara. Jo, det är faktiskt sant!
 
Skol- och utbildningsfrågor har alltid engagerat mig, eftersom det är där det börjar, formandet av det framtida samhället och dess värdegrund.
 
Av vänsterpolitisk anledning, har man sedan 70-talet experimenterat med skolan - den instans som mer än någon annan, behöver lugn och ro. För om individens intellekt får utvecklas, ställs i förlängningen socialismen inför granskning och ett ifrågasättande, den helt enkelt inte svarar upp mot. Alltså gäller det för vänstern att stämma i bäcken... 
 
Jag ser absolut de studiesvaga och de skall få allt stöd och all hjälp de kan få! Men, jag anser även att de studiebegåvade skall få tillgodosett sina behov. Man få nästan känslan av att de begåvade skall gå åt sidan och nästan skämmas för att de är just begåvade. För så är även trenden i resten av samhället. De duktiga kan man mobba. Det tål de! De kan de gott ha! Ja, ungefär så... Att en duktig elev / eller annan duktig person, också önskar utvecklas... det skiter man fullständigt i.
 
Så när man ändå avskaffar handuppräckning, varför inte vara lite mer drastisk och rycka upp det hela med roten, så att säga? Avskaffa skolplikten! Ge varje sexåring en surfplatta att leka med i tio år. Låt ungarna sitta inomhus i sina hoodies och stickade mössor, och spela data- och tevespel dagarna i ända. När de tio åren gått, ta fram tombolan och låt varje unge få ett slummässigt betyg - av "rättviseskäl". Och ett studentexamensbevis går det väl alltid att finna på någon orienterad sajt.
 
I arbetslivet gäller det att vara uppfinningsrik - göra så lite som möjligt, men tjäna så mycket som möjligt. Man nätverkar via Fejs Buck. Ja, det är väl lika bra att stava så, eftersom det ingår i gängse dumifiering, att försvenska engelska ord och uttryck (mail - mejl osv). Deal or no deal, blir Dil orr nå dil... På Fejs Buck äddar man varandra, för man stiger i rang, ju fler man äddat (!?) Och har man hög rang, blir man eftertraktad. Här gäller plötsligt inte skolans "empati" om de svaga. Att vara studiebegåvad är ju en skam. Men är man poppis på Fejjan, ja då jäklar, är man Någon.
 
Varför heter det "sociala medier"? För hur sociala är de som tycks vara fastlimmade vid sina tittelitut-manicker? Dagligen ser jag till exempel hundägare med gamnacke, som går med kopplet i ena handen och med näsan i den medhavda smart-fånen...    
 
 
 
 
Aj lav maj smart-fån!
 
 


 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


onsdag 12 november 2014

VOFF!

Det senaste halvåret har jag inte varit så aktiv med att uppdatera. Har varit en hel del sjuk och har haft svårighet med att vistas framför skärmen. Och jag har även genomlevt ännu mer sorg på det personliga planet. Ibland undrar jag hur mycket en människa tål.

Trohet och Sanning är för mig, fundamenten i min relation till andra människor. Oavsett det är till en medmänniska eller partner. Viktigt är att man ger dessa två begrepp, samma innebörd och värde, för att skapa förtroende och tillit. I förlängningen en gemensam trygghet i relationen till varandra. Det finns allt färre äkta människor. Det är ett märkligt faktum, att den tekniska utvecklingen framskrider, medan den mänskliga utvecklingen går i helt motsatta riktningen. Back to the cave...?

I den planlösningöppna idyllen samlas man kring eldhärden (teven) och grottar in sig bland chipsen och colan. Odlar fett och dumhet, skrapar lotter och sms-röstar på egoboostad ungdom som kör järnet ända in i kaklet och har sjukt kul i sina nice outfits, medan de wailar och nailar pitchen... 

Det har varit val i riket. I Sverige hålls demokratiska sådana. Heter det. Vilket betyder att hänsyn skall tas till folkviljan. Men om man bara tillräckligt ordentligt fredagsmys-vadderar medborgarnas analytiska förmåga, uppstår inget ifrågasättande av att det i realiteten är vänster-media som styr och sätter normer, som populistiska politiker slaviskt följer för att i gengäld få bästa och mesta tänkbara publicitet i utbyte. If you scratch my back, I scratch yours...

På mitt "hemma"-plan rullar Dallas-hjulet vidare (läs alla tidigare inlägg, rubricerade Dallas-sallaD)...

Tiggande EU-migranter är nu vanligt inslag i städernas gatubild. Kan inte låta bli att undra, hur resan till Sverige finansieras? Men det får man nog inte undra, för då är man främlingsfientlig (?!) Undrar också hur de kommunicerar sinsemellan och delar upp sig på respektive plats? För man ser ju inte tio migranter vid samma entré... Och om man nu inte avser förbjuda tiggeri, så borde det ju även vara ok för fattiga studenter, pensionärer, och långtidssjuka att slå sig ner med hatten... Eller?

Förr fanns två vanliga skyltar vid flertalet bostadsentréer - "Bud hänvisas till köksingången". Och "Bettleri och försäljning, undanbedes vänligen men bestämt". Så blir det lag mot tiggeri, ser jag gärna även lag mot en mera sofistikerad variant av bettleri (tiggeri), nämligen påflugen telefonförsäljning och marknadsföring via massutskick i mail. För det är jag, och ingen säljare som avgör när jag önskar köpa en vara eller tjänst!

Ute i världen fortsätter folk som vanligt att ta kål på varandra, i religonens och hederns namn. Och den ryska björnen brummar likt lille Nappe... 

Så för att summera, kan jag konstatera, att mänsklighetens IQ i rask takt marscherar mot den svenska styrräntans nivå...

Orienterar mig bland hundraser, och har fastnat för ungerska Pumi. Se nedan bilder! Älskar hundar med utstrålning, personlighet och karaktär!

 
 
Dessutom är hunden - människans Bäste Vän!
 



 
  
 
 
 
 
VOFF!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


tisdag 11 november 2014

Tre år...

 
 Idag klockan 11
 
Tre år sedan
 
Käre Pappas
 
begravning
 
 
 
En kall Novemberdag
 
11-11-11
 
stängdes dörren
 
för alltid
 
till
 
Minnenas
 
Gemenskap
 
 
 
Älskade Mamma & Pappa
 
 
Ni fattas mig